Verzekerde waarde van uw processor (2023)

Patiëntenzorg Behandelingen Cochleaire implantatie (CI) Servicepunt CI

Probleem­oplossing met handleidingen

Heeft u klachten over uw apparaat? Probeer dat eerst met behulp van de handleidingen van de apparaten op te lossen. Hier vindt u handleidingen van alle beschikbare systemen. lees meer

Vragen of problemen bij uw CI?

Heeft u vragen over uw CI? Of problemen met uw CI? Laat het ons via dit formulier weten en we nemen zo snel mogelijk contact met u op. naar het formulier

Cochlear Care Reparatie en onderhoud voor Cochlear

Sinds 1 mei 2021 verloopt service en onderhoud van uw CI rechtstreeks via Cochlear (de fabrikant van uw CI). Deze service heet Cochlear Care. lees meer

Verkouden

Helpt u mee om de verspreiding van virussen in het Radboudumc te voorkomen?
Wij vragen u om bij griepklachten en verkoudheidsklachten een mondkapje te dragen tijdens uw bezoek aan het Radboudumc.

lees meer

Contact

Verzekerde waarde van uw processor (2)

Secretariaat

(024) 361 35 06 contactformulier

AB4You Reparatie en onderhoud voor Advanced Bionics

De service van uw CI verloopt rechtstreeks via de fabrikant Advanced Bionics. lees meer

AB4You Reparatie en onderhoud voor Advanced Bionics

Als u een CI van het merk Advanced Bionics heeftverloopt alle reparatie en onderhoudrechtstreeks via Advanced Bionics (AB). Deze serviceheet AB4You. Dit gaat dus niet via ons Servicepunt CI.

Hoe neemt u contact op met AB4You?
Ukunt contact opnemen met AB4Youvia e-mail of telefoon. Het speciaal opgeleide AB Customer Service team staat van maandag tot en met vrijdag tijdens kantooruren klaar om uw serviceverzoek af te handelen of uw vragen te beantwoorden.

Telefoonnummer:088 600 88 30
E-mail: ab4you.nl@advancedbionics.com
AB4You is bereikbaarvan 8.30 tot 17.00 uur.

(Video) Lady Gaga - Bad Romance (Official Music Video)

Veelgestelde vragen

Onderhoud van de CI

Elke vijf jaar ontvangt u van ons een nieuwe CI-processor. Om ervoor te zorgen dat uw CI-processor en uwaccu's goed blijvenwerken geven wij u een aantal onderhoudstips.lees meer

Onderhoud van de CI

Elke vijf jaar ontvangt u van ons een nieuwe CI-processor. Om ervoor te zorgen dat uw CI-processor en uwaccu's goed blijvenwerken geven wij u een aantal onderhoudstips.

Accu's
De accu's hebben een garantie van één jaar. Gebruik alle accu’s en wissel ze goed af.

Batterijen P675
Laat voor gebruik de batterijen eerst 5 min. luchten (sticker eraf). Zo gaan ze langer mee. Wilt u CI-batterijen bestellen via internet, zoek danop: Power One Implant Plus.

Droogset
Berg uw CI elke avond in de droogset op.

Microfoonfilters
Wij adviseren de microfoonfilters minstens elke zes maanden te vervangen. Als u de laatste microfoonfilters gebruikt heeft, kunt u nieuwe bestellen. Deze worden per post thuis gestuurd.

De CI-processor verzekeren tegen verlies en diefstal

De CI‐processor is kostbaar. Wij raden u daarom aan de CI-processor te verzekeren tegen diefstal en verlies.

lees meer

De CI-processor verzekeren tegen verlies en diefstal

De CI‐processor is kostbaar. Als u ofuw kind de processor kwijtraaktzijn de kosten voor een nieuwe processor voor uw eigen rekening. Daarom raden wij u aan de processor te verzekeren tegen verlies en diefstal. Vanaf het moment dat u de processor heeft meegekregen, is de processor uw eigendom. Wij raden u daarom aan de processor (metafstandsbediening indien meegekregen) zo snel mogelijk te verzekeren. Als de processor op een later moment gerepareerd wordt, krijgt u vaak een vervangende processor. Geef het serienummer van deze processor door aan uw verzekering, zodat ook deze verzekerd is tegen verlies of diefstal.

De waarde van de processorgaat bijna ieder jaar omhoog. Bekijk daarom regelmatig de actuele waarde van de processor op onze website bij Verzekerde waarde van uw processor.

U kunt de apparatuurbij uw eigen kostbaarhedenverzekering onderbrengen of een aparte hoorhulpmiddelenverzekering afsluiten. Als u de apparatuur onderbrengt bij uw eigen kostbaarhedenverzekering, vergeet dan niet een clausule toe te voegen zodat de processor ook buitenshuis verzekerd is. Meer informatie vindt u op: www.hoorwijzer.nl.

Verzekerde waarde van uw processor

Om te voorkomen dat u onbewust bent onderverzekerd (waardoor u bij verlies, diefstal of reparatie toch nog een groot deel moet bijbetalen) geven wij u een overzicht van de geadviseerde verzekerde waarde van het uitwendige deel van uw CI.

lees meer

(Video) YOUHODLER Multi HODL TUTORIAL 2022 - Traden - zo werkt het (afl. 138)
Mogelijkheden met CI veelgestelde vragen

lees meer

Mogelijkheden met CI veelgestelde vragen

over een cochleair implantaat


 • Nee, geen enkele CI-gebruiker die vóór de operatie gehoord heeft, vindt dat geluiden via het CI systeem weer helemaal normaal klinken. Sommigen zeggen dat het geluid erg mechanisch klinkt, anderen vergelijken het geluid met een radio die slecht is afgestemd. Heel lage tonen, zoals de grondtoon van de stem, komen via de CI niet door. Het is wel bijna altijd mogelijk te horen dat er iemand aan het praten is, maar niet iedereen kan zonder liplezen (spraakafzien) spraak verstaan.

 • Nee, het geluid klinkt anders. Dat komt omdat de spraakprocessor het geluid bewerkt en omdat de gehoorzenuw maar heel weinig verschillende toonhoogtes kan onderscheiden via een CI. Voor het luisteren naar spraak in stilte kunnen de meeste gebruikers ongeveer acht toonhoogtes onderscheiden. Bovendien stimuleert een CI de gehoorzenuw aan het begin van het slakkenhuis. Daarom ervaren gebruikers het geluid in het begin vaak als hoger of scherper.

 • De zachtste geluiden die u waar kunt nemen zijn ongeveer 25 dB. Dat is het geluid van een fluisterstem.

 • In het begin lijken alle spraakklanken erg op elkaar of hoort u allerlei losse piepjes in plaats van het stemgeluid. Training en ervaring leren u verschillen tussen klanken waar te nemen. Verdere training moet er dan toe leiden dat u de nieuwe woorden onthoudt en dat u de spraak na verloop van tijd kunt verstaan. Als u lang doof bent of al heel jong doof bent geworden, zal het resultaat gemiddeld genomen minder goed zijn. Dit geldt ook bij bepaalde oorzaken van doofheid. Jammer genoeg kunnen we voor de operatie niet goed voorspellen hoe goed u met uw CI spraak zult verstaan.

 • Ja, dit komt vooral voor in de eerste periode van de revalidatie, als de juiste instelling van de CI nog niet gevonden is. Het verschil tussen de zachtste geluiden waarnemen en het geluid waarnemen als te hard is maar erg klein. We stellen de spraakprocessor daar zo goed mogelijk op af. Meestal zijn geluiden na deze afregeling niet meer onaangenaam hard. Soms blijft de klank van bepaalde geluiden niet prettig.

 • Meer dan de helft van de volwassenen met een CI die op latere leeftijd doof zijn geworden kan eenvoudige telefoongesprekken voeren. Voor anderen is dat niet mogelijk, omdat zij afhankelijk zijn van het liplezen. Meestal kunt u toch in beperkte mate de telefoon gebruiken. U kunt de telefoon horen rinkelen, het verschil horen tussen een bezettoon, een kiestoon of een stem die praat. In de training besteden we aandacht aan het leren herkennen via de telefoon van een specifiek aantal woorden en uitingen, zoals ‘nee’, ‘jawel’, ‘nog een keer’, ‘weet ik niet’ en ‘stop’. Als u deze woorden van elkaar kunt onderscheiden, is het mogelijk om met bekenden via de telefoon een boodschap door te geven.

 • U zult moeten wennen en trainen om de nieuwe geluidswaarneming met liplezen te combineren. Na deze training kunt u gemakkelijker liplezen en is het minder vermoeiend.

 • Velen lukt het om in bekende situaties woorden en delen van zinnen te verstaan of zelfs gesprekken te volgen. Spraak verstaan in rumoer is meestal niet haalbaar, bijvoorbeeld in een groepsgesprek. Dit is vergelijkbaar met een gewoon hoortoestel aan één oor.

 • De spraakprocessor (de oorhanger) is zo ontworpen dat spraak zo goed mogelijk wordt weergegeven. Het is vaak moeilijker om naar muziek te luisteren en ervan te genieten. Eenvoudige muziek, met een enkel instrument of een sterk ritme, is vaak redelijk te herkennen. Vaak ervaren CI-gebruikers de muziek dan als aangenaam. Bij complexe muziek met veel verschillende instrumenten is dat anders. Muziek kan dan chaotisch en onaangenaam klinken. Slechts enkele CI-gebruikers vinden complexe muziek prettig.

 • U kunt als CI-gebruiker veel last hebben van achtergrondlawaai. Als het mogelijk is, kunt u daarom het beste achtergrondgeluiden zo veel mogelijk dempen. Bijvoorbeeld door het aanbrengen van zachte materialen; gordijnen of vloerkleden. Goed licht op de mond van de spreker is ook belangrijk. Sommige CI-systemen hebben richtinggevoelige microfoons waarmee storende geluiden van achteren en opzij zachter worden gemaakt. Zo kunt u degene die u aankijkt beter horen. Op de meeste CI-systemen kunt u een draagbaar microfoontje aansluiten, waar uw gesprekspartner in kan praten. Dit is geen makkelijke oplossing. Een leerling kan in de klas de leerkracht beter verstaan door het gebruik van soloapparatuur. De microfoon van de soloapparatuur vangt het geluid vlakbij de mond van de leerkracht op en zendt het via een radiozendertje naar de leerling.

 • Als door een technisch defect of een ongeval het implantaat in uw hoofd niet meer werkt, is bijna altijd herimplantatie mogelijk aan hetzelfde oor. Het geluid kan met het nieuwe implantaat anders klinken dan voorheen waardoor u soms opnieuw een hoorrevalidatie nodig hebt. Vaak is na gewenning het horen even goed als vóór de herimplantatie.

 • Nee dat hoeft niet per sé, maar normaal gesproken draagt men de spraakprocessor ’s nachts niet. De meeste mensen willen dan stilte om te slapen. Ook is het onprettig om op één kant te slapen.

 • Bij een aantal sporten is het gebruik van een CI ongemakkelijk. Dit is vergelijkbaar met andere prothesen zoals brillen en gewone hoortoestellen. Vechtsporten zoals karate, boksen en judo raden we af.

  (Video) Wat gebeurt er nadat je sterft? BDE-Bijna-doodervaring met Dr. Bruce Greyson
 • Wanneer de wond van de operatie geheeld is, kunt u rustig zwemmen, douchen of haren wassen als u de oorhanger af doet. U kunt dan natuurlijk geen geluiden waarnemen. Als u gekozen hebt voor een (spat)waterdicht systeem, mag u hiermee wel zwemmen en douchen. Bijna alle processors kunnen tegen een enkel spatje regen, als u het maar snel afdroogt. Duiken raden we af, ook als u de processor afdoet.

 • Wij hanteren geen maximum leeftijd maar baseren ons advies mede op uw vitaliteit. Om dit te kunnen beoordelen, betrekken we soms een geriater bij het proces. De geriater kijkt in hoeverre het intensieve revalidatietraject voor u haalbaar is.

Hulpmiddelen veelgestelde vragen

lees meer

Hulpmiddelen veelgestelde vragen

servicepunt CI

Meer informatie over hulpmiddelen vindt u op de pagina over hoorhulpmiddelen.


 • Het recept is te op te vragen via het contactformulier.

 • Het recept is te op te vragen via het contactformulier.

 • Het recept is te op te vragen via het contactformulier.

 • De beschrijving voor het correct instellen van de Phonak DECT telefoon vindt u hier.

Gebruik van de CI veelgestelde vragen

lees meer

Gebruik van de CI veelgestelde vragen

Cochleaire Implantatie


 • Het gebruik van uw CI systeem kan in het begin vermoeiend zijn. U mag het systeem vanaf het begin de hele dag dragen. Wij adviseren wel de processor in het begin zacht, of uit te zetten wanneer u langere tijd in lawaai bent, wanneer u moe wordt, of wanneer het oorsuizen erger wordt.
  In de eerste periode na het starten met de CI is het normaal dat alle geluiden na enige uren of dagen te zacht worden. U moet dan het volume hoger zetten. Wij geven meestal ook één of meerdere "groeiprogramma's" mee die u kunt gebruiken als een hoger volume niet genoeg helpt. Het is zeker niet verplicht om het volume telkens hoger te zetten en om groeiprogramma's te gebruiken. Harde geluiden moeten niet pijnlijk hard worden. Harder is niet altijd duidelijker of beter. Het is in de eerste weken van de revalidatie wel goed om dagelijks even te proberen of een hoger volume of harder programma het verstaan makkelijker maakt.

 • Steeds meer mensen dragen een CI met daarbij een hoortoestel in het andere oor.
  Als u nog wat hoort in het oor waarin u geen CI heeft, dan is ons advies om in dat oor zoveel mogelijk een hoortoestel te dragen tegelijk met de CI. Het voordeel hiervan is dat u zoveel mogelijk went aan de combinatie van geluid aan beide oren. Een nadeel kan zijn dat het volume van CI of hoortoestel ongemerkt niet goed staat. Voordat u naar ons komt voor een afregeling, is het daarom goed om enkele uren het hoortoestel niet te dragen. Schrijft u dan op wat u opvalt aan de CI: welke geluiden zijn te zacht of te hard, kunt u alle spraakklanken horen (ook als u ze niet verstaat). Het is ook goed om korte tijd alleen het hoortoestel te dragen. Op deze manier kunt u zelf horen hoe hard de CI en het hoortoestel klinken, en of beide apparaten nog wel goed werken.

 • Met het volume kunt u vooral de hardere geluiden beïnvloeden. Als u het volume laag zet, heeft u minder last van harde geluiden. Een nadeel van een lage stand is dat u omgevingsgeluiden minder goed hoort en spraak misschien ook minder goed verstaat. Maar het is niet zo dat een hoge stand altijd een beter verstaan oplevert. Het kan zijn dat u 's ochtends een andere volumestand nodig heeft dan 's avonds. Wij adviseren u het volume zo te stellen dat harde geluiden net niet té hard zijn. U kunt dit controleren door zelf hard "aa" te zeggen.

 • Met de gevoeligheid (in het Engels: "Sensitivity") kunt u de microfoon meer of minder gevoelig maken voor zachte geluiden. Als u de gevoeligheid hoog zet, kunt u zachte geluiden (zoals een "f") beter horen. Een nadeel kan zijn dat er zoveel geluiden op u afkomen dat het onrustig en vermoeiend wordt, en dat u een continue ruis hoort. Wij adviseren de gevoeligheid op de normale stand te laten staan, behalve in bijzondere situaties; met een te lage gevoeligheid kan het spraakverstaan moeilijker worden.

 • Aan het einde van elke afregeling krijgt u op papier een overzicht van de programma's in uw processor. Afhankelijk van het merk en type, kunt u gebruik maken van enkele van de volgende speciale geluidsbewerkingen:

  • SCAN/AutoZoom. Automatisch programma. De processor zal in rumoer overschakelen naar een stand waarbij geluiden van achteren worden onderdrukt (zie Zoom en Beam). Ruis, zoals van de wind, wordt onderdrukt. De klank van muziek wordt aangepast.
  • ASC/AGC. Automatische gevoeligheidsregeling. Voordeel: in lawaai zal de processor de microfoongevoeligheid lager maken, zodat alles rustiger klinkt. Nadeel: helezachte geluiden zijn niet meer te horen.
  • ADRO/Whisper/Softvoice/VoiceGuard. Fluisterstand. Voordeel: in een stille ruimte worden zachte spraakklanken en andere geluiden beter hoorbaar. Mogelijke nadelen: het klinkt onrustig en er is een constante ruis aanwezig.
  • Clearvoice/SNR/ANR/VoiceTrack. Ruisonderdrukking. Voordeel: constante ruisgeluiden (zoals van een afzuigkap) worden zachter gemaakt. Mogelijk nadeel: alle geluiden worden te zacht; dan kunt u het volume iets hoger zetten.
  • WNR/WindBlock. Windruisonderdrukking.
  • (Ultra)(Stereo) Zoom/Beam/MD/FreeFocus. Vaste richtingsgevoeligheid. Voordeel: storende geluiden van achteren en opzij worden zachter zodat u degene die u aankijkt beter kan horen. Nadeel: belangrijke geluiden van achteren (bijvoorbeeld in het verkeer) worden ook zachter.
  • Echoblock. Wordt soms toegepast om galm/echo te onderdrukken.
  • Soundrelax/TNR. Onderdrukt plotselinge zeer harde geluiden.

  U kunt al deze mogelijkheden de hele dag gebruiken, als het u bevalt, met één uitzondering: de vaste richtingsgevoeligheid moet u alleen kiezen op momenten dat u geluiden van achteren wil onderdrukken, en kan bijvoorbeeld in het verkeer beter niet gebruikt worden omdat u dan verkeer van achteren pas laat hoort.

(Video) Jonathan Haidt: Religion, evolution, and the ecstasy of self-transcendence
Overig veelgestelde vragen

lees meer

Overig veelgestelde vragen

servicepunt CI


 • Wanneer u extra onderdelen wilt aanschaffen is dit voor eigen rekening. Deze kunt u bestellen bij de gecertificeerde audiciens, via webshopwww.cishop.netof bij de webwinkel van uw CI-fabrikant.

 • Hier is weinig aan te doen. Probeer het legitimatiepasje altijd bij de hand te houden, zodat u zichzelf hierover kunt legitimeren.

Team Servicepunt CI

Verzekerde waarde van uw processor (3)

Ingrid Thuis audiologie-behandelaar KNO

Verzekerde waarde van uw processor (4)

Anne-Marie Musumeci-Eggenhuizen managementassistent

Verzekerde waarde van uw processor (5)

John Buurman audiologie-behandelaar

bekijk het hele team

(Video) Een mystieke reis naar je ziel met Mark Nepo

Videos

1. Can You Beat Bloodborne Without Using Stamina?
(Press Continue)
2. 211125webinar werken met Data
(BOOST Smart Industry Oost-Nederland)
3. Wat gebeurt er als je 5 dagen niet eet?
(Dr. Sten Ekberg)
4. Hoe u de Akasha-kronieken kunt aanboren met Linda Howe
(Next Level Soul Podcast)
5. TPM 2.0 using Windows 11 and Windows 10
(TechsavvyProductions)
6. Avonturen in BASH - Docker - Lokale Adware Blocker | Kumputer Kar
(KumputerKar)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Margart Wisoky

Last Updated: 05/04/2023

Views: 5644

Rating: 4.8 / 5 (58 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Margart Wisoky

Birthday: 1993-05-13

Address: 2113 Abernathy Knoll, New Tamerafurt, CT 66893-2169

Phone: +25815234346805

Job: Central Developer

Hobby: Machining, Pottery, Rafting, Cosplaying, Jogging, Taekwondo, Scouting

Introduction: My name is Margart Wisoky, I am a gorgeous, shiny, successful, beautiful, adventurous, excited, pleasant person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.